2009 m. gegužės 20 d., trečiadienis

Kaip aš gaminu

Šiandien pamaniau, kad aš vakarienei galiu paruošti ką nors gražaus ir skanaus.
Gabalas mėsos (kiauliena buvo rasta šaldymo kameroj). Supjaustoma nedideliais kvadratiniais, arba ne, gabaliukais.
Keturi nedideli svogūnai.
Dvi morkos (tarkuotos).
Sojų padažas.
Provanso žolelės (būna spec. mišinys).
Alyvuogių aliejus.
Visi šie ingredientai kepami keptuvėj. Pradžioj, aišku, mėsytė apšlakstyta sojų padažu kepasi, o tada dedu morkytes ir svogūnus. Normaliai pakepti, galima vandens šiek tiek įpilti.
Viena paprika.
Heinz kažkoks barbekiu padažas (buvo akcija :p). Trys dideli valgomi šaukštai tos masės reikalinga.
Vandens pagal norimą tirštumą.
Du jalapeno pipirų gabalėliai.
Šitie troškinas atskirai puode.
Kai mėsa pakepa, viską reikia makarai makarai suversti į puodą, kur troškinasi paprika, ir dar šiek tiek patroškinti. Kiek laiko, aš nežinau. Viskas jaučiasi savaime. Svarbu paragauti, kad viskas būtų tvarkoj su mėsyte. Pabaigoj įdėti žalumos: svogūnų laiškų, krapų.
Virti ryžiai.
Salotos: agurkas, pomidoras, salotų "pundelis", keli svogūnų laiškai, druska, pipirai, alyvuogių aliejus.
Ir visa tai atrodo taip:
Evening meal
Užtrukau apie valandą. Skanu. Bet kitąkart Heinz barbekiu padažo reiks daugiau įdėti. (Kad ir barbekiu, bet labai labai tinkamas troškinimui ;))
Skanaus.

4 komentarai:

  1. AAaaaa... net seile nutyso... O dar prisiminiau, kad atsikeles dar nevalgiau:D Dabar jau einu:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Na klausyk, šaunuolė! Kažką panaušaus ir mes su žmona turim savo maisto "garderobe". Patinka tokio stiliaus patiekalai, lengvi, skanūs ir gerai virškinasi.
    Moki valgyti su lazdelėm?

    AtsakytiPanaikinti
  3. šiek tiek moku, bet dar nėra taip patogu, kad džiaugčiuos valgydama lazdelėmis :)

    AtsakytiPanaikinti